Nieuws

Moderne slavernij, dichterbij dan je denkt

campagne Moderne slavernij, dichterbij dan je denkt

Op 18 oktober 2011, de Europese Dag tegen Mensenhandel, lanceert FairWork een bewustwordingscampagne die bestaat uit verschillende onderdelen:

Opiniepeiling

FairWork laat in september 2011 een opiniepeiling uitvoeren door CentERdata onder ruim 1700 respondenten. We maken nieuws met het schokkende feit dat nog geen 10% van de Nederlanders weet dat moderne slavernij in Nederland plaatsvindt.

Actiewebsite

Via een Boomerangcampagne, advertenties op websites als Speurders en Marktplaats en oproepen op social media lokt FairWork koopjesjagers naar www.goedkopearbeidskracht.nu. Bezoekers belanden ogenschijnlijk op de pagina van een uitzendbureau waar schoonmaaksters voor 2,50 euro per uur en schilders voor 4 euro worden aangeboden. Na het kiezen van een goedkope arbeidskracht worden kopers geconfronteerd met de waarschuwing dat bij zulke lage salarissen moderne slavernij op de loer ligt.