Nieuws

Sophie van Winden ambassadeur FairWork

Sophie van Winden

Actrice Sophie van Winden zet zich in tegen moderne slavernij in Nederland. Sinds 18 oktober 2014, de Europese Dag tegen de Mensenhandel, is zij ambassadeur van stichting FairWork.

Nederland slavernijvrij

“Ik ben heel blij ambassadeur te worden voor Fairwork. Het is een organisatie waar ik mij graag voor wil inzetten,” aldus Sophie. “Mensenhandel is een ernstige schending van de mensenrechten en het komt recht onder je neus voor. Ik wil meewerken aan een slavernijvrij Nederland.”

De eerste activiteit van Sophie was de uitreiking van de FairWork Award 2014, een publieksprijs voor een burger die zich op een inspirerende manier inzet tegen moderne slavernij. Ter voorbereiding op haar ambassadeurschap volgde Sophie een training voor nieuwe vrijwilligers van FairWork.

Over Sophie van Winden

Sophie studeerde in 2005 af aan de Toneelacademie Maastricht. Direct na haar afstuderen won zij het Gouden Kalf voor Beste Vrouwelijke Bijrol in de speelfilm Leef! (Willem van de Sande Bakhuyzen). Sindsdien is zij zowel te zien op het toneel als in films en televisieseries. Sinds een aantal jaren is Sophie ook werkzaam als schrijfster. Lees meer