Nieuws

Rapport Compensatie voor slachtoffers van mensenhandel

twee vrouwen tonen rapport van FairWork
Download: Rapport Compensatie voor slachtoffers van mensenhandel

Dit rapport is een gezamenlijk product van Eline Willemsen (projectleider FairWork) en mr. Marijn Heemskerk (advocate te Amsterdam).

In 2012 en 2013 heeft Marijn Heemskerk een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor slachtoffers van mensenhandel om in Nederland schadevergoeding te krijgen. In dit rapport combineren we de juridische kennis uit dat onderzoek met voorbeelden uit de praktijk van FairWork.

Het rapport is gericht op iedereen die werkt met slachtoffers van mensenhandel. Voor hen hebben we de mogelijkheden voor compensatie van deze slachtoffers op een rijtje gezet. Voor de slachtoffers is het van groot belang dat deze mogelijkheden vaker benut worden.