Nieuws

Aanpak uitbuiters derdelanders

vrouw haalt dweil van stok

FairWork richt zich binnen het project ‘Aanpak arbeidsuitbuiting derdelanders’ op de meest kwetsbare groep migranten in Nederland. 

Mensen van buiten de Europese Unie zijn door hun positie op de arbeidsmarkt extra kwetsbaar voor uitbuiting. Zij hebben soms een afhankelijke tewerkstellingsvergunning, of ze mogen officieel niet in Nederland werken. FairWork gaat, mede met de hulp van cultural mediators, naar hen op zoek om hen informatie en ondersteuning te bieden.

Dit project is tot stand gekomen met financiële bijdragen van onder andere het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Kansfonds.

Kom je in jouw werk zaken tegen waarvoor je geen oplossing weet? Of heb je een idee om een activiteit op te zetten en zoek je een partner? Al naar gelang de behoefte kan FairWork pilotprojecten opzetten. Neem gerust contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden.

FairWork

FairWork voert onder andere projecten uit die gericht zijn op het ontwikkelen en verbeteren van de hulpverlening aan slachtoffers van uitbuiting. Als deze projecten succesvol zijn, maken we methodiekbeschrijvingen en dragen we de projecten over aan lokale partnerorganisaties. Werk je bij een (partner)organisatie en wil je een project zelf uitvoeren? Lees meer over projectovername en neem dan contact met ons op.