Nieuws

Vertrek Sandra Claassen, directeur FairWork

Sandra Claassen door Johan Tempelaar

Sandra Claassen legt eind dit jaar haar functie als directeur-bestuurder van FairWork neer. Zij is dan 17 jaar lang verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van het toenmalige project BLinN (een intiatief van Oxfam Novib en Humanitas) tot de zelfstandige stichting die FairWork nu is.

Claassen: “FairWork bestaat bijna 20 jaar. Ik heb samen met mijn collega’s kunnen bouwen aan een organisatie om trots op te zijn. Met een relatief kleine club wordt dagelijks onverminderd hard gewerkt aan onze doelstelling: de strijd tegen moderne slavernij en de positieverbetering van mogelijke slachtoffers daarvan. En er ligt een flinke ambitie om de komende jaren nog meer innovatieve en duurzame manieren te ontwikkelen om daar aan bij te dragen. Met een sterk fundament is het tijd om ruimte te maken voor weer een nieuwe impuls van ontwikkeling. En dat geldt voor zowel de organisatie als ook voor mij persoonlijk.”

Duizenden slachtoffers geholpen

Met grote inzet van alle bij FairWork betrokkenen zijn de afgelopen 18 jaar in totaal duizenden slachtoffers van mensenhandel gesignaleerd en ondersteund, duizenden professionals getraind en miljoenen Nederlanders bewust gemaakt van het feit dat moderne slavernij vaak vlak onder hun neus voorkomt.

Voorzitter Marlies Filbri: ”De Raad van Toezicht is Sandra Claassen zeer erkentelijk voor haar inzet en voor alles wat zij voor FairWork heeft betekend. FairWork staat er goed voor, met een maatschappelijke opdracht die nog net zo relevant is als toen de organisatie in 1999 van start ging.”

De Raad van Toezicht buigt zich de komende tijd samen met Sandra en de medewerkers van FairWork over de overdracht van haar taken en verantwoordelijkheden.

Op donderdagmiddag 25 januari organiseert FairWork een afscheidssymposium voor Sandra Claassen.