Nieuws

Uitbuiting achter de voordeur

Dit project richt zich op het in beeld krijgen van kwetsbare, geïsoleerde slachtoffers van mensenhandel ‘achter de voordeur’. Denk hierbij aan sectoren als huishoudelijk werk, kinderoppas of in familiebedrijfjes. Vaak komen dader en slachtoffer in dit soort zaken uit dezelfde gemeenschap, en vaak uit dezelfde familie. Dat maakt zelfidentificatie en ontsnapping ingewikkeld. Het project richt zich op de stad Amsterdam. 

Dit project wordt gefinancierd door de gemeente Amsterdam en uitgevoerd in samenwerking met ACM.

Samenwerking
Kom je in jouw werk zaken tegen waarvoor je geen oplossing weet? Of heb je een idee om een activiteit op te zetten en zoek je een partner? Al naar gelang de behoefte kan FairWork pilotprojecten opzetten. Neem gerust contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden.

FairWork voert onder andere projecten uit die gericht zijn op het ontwikkelen en verbeteren van de hulpverlening aan slachtoffers van uitbuiting. Als deze projecten succesvol zijn, maken we methodiekbeschrijvingen en dragen we de projecten over aan lokale partnerorganisaties. Werk je bij een (partner)organisatie en wil je een project zelf uitvoeren? Lees meer over projectovername en neem dan contact met ons op.