Nieuws

Verhoging meldingsbereidheid mensenhandel

FairWork Academie

Hoe krijg je medewerkers blijvend in beweging als het om signaleren en melden van mensenhandel gaat? Die vraag kregen we regelmatig van de aandachtsfunctionarissen.

Om die reden hebben wij voor alle aandachtsfunctionarissen van de 19 RNI-gemeenten een verdiepingsworkshop ‘Verhoging meldingsbereidheid mensenhandel’ ontworpen. Je kunt deelnemen op dinsdag 3 december van 11.00 tot 15.00 uur. De workshop zal plaatsvinden in ons kantoor op een steenworp afstand van Amsterdam CS.

Voorbij ’thick the boxes’

Als wij van een ding overtuigd zijn door jarenlang te trainen, is dat het signaleren van mensenhandel mensenwerk is. Het creëren van een positieve meldcultuur (voor alle vormen van ondermijning) lukt alleen met menselijke aandacht. Tijdens de workshop gaan we hiermee aan de slag; alles vóórbij ’thick the boxes’. Wat zet mensen in beweging? Wanneer gaan mensen harder lopen voor dit onderwerp? Hoe kun je de rol van aandachtfunctionaris maximaal vormgeven, zonder dat het bakken met tijd kost? Als je meedoet ontvang je van tevoren het volledige programma. We kunnen alvast beloven dat het een speels karakter heeft.

In het afgelopen jaar hebben wij weer vele medewerkers van Burgerzaken, sociale wijkteams of toezichthouders getraind in opdracht van het ministerie van JenV. Deze trainingen leverden mooie reacties (‘Fijn dat er nu een meldroute is’, hoorden we vaak) en inzichten op. Deze inzichten vormen voor ons de basis van deze verdiepingsworkshop. Wat vinden uitvoerders belangrijk? Wat motiveert hen?

Wanneer en waar?

Dinsdag 3 december van 11.00 tot 15.00 uur (met lunch)
Nieuwezijds Voorburgwal 32
1012 RZ Amsterdam

Direct aanmelden