Nieuws

FairWork & partners informeren gemeentes langs route Serious Request

mensen lopen in hal

Vandaag start 3FM Serious Request: Lifeline. Hiermee zet NPO 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor het redden van levens. Dit jaar doen ze dat voor slachtoffers van mensenhandel.

De route van The Lifeline loopt van Goes naar Groningen. We weten dat mensenhandel overal kan voorkomen. Voor alle gemeenten langs de route heeft FairWork in samenwerking met CoMensha, VNG en het CCV een hulpmiddel ontwikkeld.

Wat moet je als ambtenaar Openbare Orde en Veiligheid minimaal weten over mensenhandel? Het zal je immers gebeuren: er gaan geruchten dat er mensen worden uitgebuit in jouw gemeente. Dit wil je stoppen. Je wilt slachtoffers beschermen en de uitbuiter pakken. Maar de vraag is: waar moet je beginnen? Download nu kosteloos: Q&A mensenhandel voor gemeenten

Mocht jij ambtenaren kennen die hier mogelijk iets aan hebben, stuur deze informatie dan vooral door. Samen kunnen we mensenhandel bestrijden!