Nieuws

Veilige toekomst bespreken met slachtoffers mensenhandel

wereldbol op vliegveld

Stel: Je wilt een open gesprek met je cliënt over de toekomst, maar de optie van terugkeer lijkt bij voorbaat onbespreekbaar. Wanneer ga je toch dat gesprek aan, zodat alle mogelijkheden onderzocht kunnen worden? En hoe doe je dat op zo’n manier dat je jouw cliënt actief betrekt in het nadenken en beslissen over zijn of haar eigen toekomst?

Herkenbare vragen? Met goede tools in handen kun je veel betekenen voor de veiligheid en empowerment van jouw cliënten.

Training ‘Safe Future’

Deze tools krijg je in de training ‘Safe Future Methodiek: bespreekbaar maken van de toekomst’. Omdat we horen dat hulpverleners worstelen met deze vragen, bieden wij deze training weer aan. Je kunt deze training als organisatie inkopen.

Twee trainers van HVO-Querido, Humanitas, IOM, CoMensha of FairWork komen dan naar je toe. Door onze jarenlange ervaring met dit onderwerp weet je zeker weet dat je de training lekker hands on is en dat je de aangeboden vaardigheden gelijk de volgende dag kunt toepassen.

Hoe is de training opgezet?

Met behulp van inspirerende werkvormen leren we jullie om alle aspecten van een veilige toekomst te bespreken met slachtoffers van mensenhandel. Je krijgt een exemplaar van de Safe Future methodiek waarin je voor iedere stap ook bruikbare formulieren vindt. Met die hulpmiddelen gaan we aan het werk.

Wat kost het?

Een eendaagse training die voor jouw team op maat is gemaakt (en daardoor een hogere leeropbrengst heeft) kost ongeveer 3.175 euro. Twee trainers met ruime praktijkervaring begeleiden dit traject. Interesse? Stuur een bericht via ons contactformulier.

Wat is de achtergrond van deze training?

De training werd eerder gegeven in het kader van het Europese project Safe! in 2018. Alle partners die bij Safe! betrokken zijn hebben jarenlange ervaring in het werken met slachtoffers van mensenhandel.