Nieuws

Online informatiebijeenkomst: Arbeidsuitbuiting in tijden van corona

Werk je met ongedocumenteerden en zie je dat zij juist nu te maken krijgen met misstanden? Ze krijgen niet betaald, worden onder druk gezet, binnenshuis gehouden of juist door hun werkgever op straat gezet?

FairWork organiseert in oktober twee online informatiebijeenkomsten over arbeidsuitbuiting in tijden van corona. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor vrijwilligers van migranten- en steunorganisaties in Amsterdam of Den Haag die (ook) werken met de doelgroep ongedocumenteerden en die niet eerder een training van FairWork hebben gevolgd. Aan de bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Wat is arbeidsuitbuiting en mensenhandel?
  • Welke signalen kun je als vrijwilliger oppakken?
  • Wat zien wij aan arbeidsuitbuiting tijdens de coronacrisis?
  • Wat kan FairWork doen voor vrijwilligers en slachtoffers?

Wanneer en hoe:

Voor vrijwilligers van Amsterdamse organisaties: donderdag 8 oktober van 10:00-12:00 uur via MS Teams.

Voor vrijwilligers van Haagse organisaties: dinsdag 6 oktober van 10:00-12:00 uur via MS Teams.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 3 oktober via info@fairwork.nu. Het is fijn als je aangeeft of je Nederlands en/of Engels spreekt, dan passen we de taal aan op de voorkeur van de deelnemers. Deelnemers die zich aanmelden krijgen een link toegestuurd.