Nieuws

FairWork in de media 2022

fairwork logo

Bekijk hier wat over ons werk is verschenen in de media in 2022.

Kacper moet zijn mond houden. Ervaringsverhaal ondermijnende criminaliteit.

Romaike Zuidema, trainer bij FairWork Academie: ‘Een herkenbaar verhaal. Een alerte klantmanager maakt hier het verschil. Hij doet dat door het opbergen van de paspoorten te herkennen als signaal en hier een actie aan het koppelen: het melden. Een derde essentiele stap is dat de melder weet wat de meldroute is binnen de gemeente. ‘Wie is hiervan?’ Als er vervolgens ook het vertrouwen bestaat dat een signaal serieus wordt onderzocht, dan heb je alle ingredienten om een zaak aan het rollen te krijgen.

Wij zien dat ambtenaren met burgercontact steeds alerter worden. Een goede ontwikkeling. Mijn voornaamste advies is flink te investeren in de meldcultuur. Zorg dat je een aandachtsfunctionaris hebt die zichtbaar en benaderbaar is. Als mensen vertrouwen hebben in het meldproces, dan komen de signalen binnen, is mijn ervaring in het werken met gemeenten.’

 

 

Kijk voor vorige jaren hier.