Nieuws

Financiële bijdrage voor meest kwetsbaren

vrouw knoopt veters van schoen

Vol enthousiasme komt de Braziliaanse nanny Dulce werken bij een gezin in de Randstad. Ze is blij met de kans die ze hier krijgt. Helaas komt ze bedrogen uit. Ze moet tien uur per dag werken, heeft weinig vrijheid en krijgt slechts drie euro per uur betaald. Als zij klaagt over haar werk, wordt ze bedreigd door de moeder des huizes.

Net zo teleurgesteld raakt Adi, een Roemeense man die in het Westland werkt in de tuinbouw. Blij met het werk kwam hij naar Nederland. Maar dat duurde niet lang. Nadat hij heeft geklaagd over zijn onbetaalde loon, verliest hij zijn baan én zijn huisvesting. Van het ene op het andere moment staat hij op straat.

Beide internationale werknemers kloppen aan bij FairWork. Wij bieden kosteloze ondersteuning in eigen taal, zodat zij hun situatie kunnen verbeteren. Daarbij staat centraal wat hun wensen en doelen zijn.

Financiële bijdrage voor meest kwetsbaren

Tijdens de eerste coronagolf in 2020 heeft FairWork een noodfonds opgezet. Dankzij het noodfonds kunnen we de meest kwetsbare internationale werknemers eenmalig een kleine financiële bijdrage geven, zodat zij minder kwetsbaar zijn voor (nieuwe) arbeidsuitbuiting. Zij voelen zich hiermee gesteund om hun arbeids- en mensenrechten samen met FairWork op te eisen. Immers, wie niks heeft, accepteert sneller een ‘slecht aanbod’. Met het noodfonds vergoeden we ook noodzakelijke kosten voor juridische steun wanneer mensen dit niet kunnen betalen.

Vul het noodfonds van FairWork!

Ook in 2023 willen we het noodfonds blijven inzetten. Draagt u bij aan het vullen van dit fonds? Uw gift wordt ontzettend gewaardeerd!

Een gift kan worden overgemaakt o.v.v. ‘noodfonds 2023’ op: NL54TRIO0198440405 t.n.v. Stichting FairWork te Amsterdam

Met uw donatie draagt u bij aan de ondersteuning van kwetsbare internationale werknemers en de preventie van moderne slavernij in Nederland.