Nieuws

TV programma Pointer besteedt aandacht aan de toegang tot zorg voor arbeidsmigranten

Pointer uitzending

Pointer besteedde zondag 3 december aandacht aan de toegang tot zorg voor arbeidsmigranten die werken via een uitzendbureau.

Ook een client van FairWork werd geïnterviewd. De Slowaakse Ivan werd onwel op het werk, maar mocht niet naar de dokterHij heeft diabetes en verloor door te laat ingrijpen bijna zijn voet. Vervolgens werd hij ontslagen en stond hij met zijn ernstige gezondheidsklachten op straat.

Het verhaal van Ivan laat zien hoe afhankelijk je bent als arbeidsmigrant van het uitzendbureau en hoe kwetsbaar je bent als je ziek wordt. Want wie kijkt er naar je om en hoe krijg je de zorg die je net als iedere andere werknemer nodig hebt? Ook hierom strijdt FairWork voor een betere positie van arbeidsmigranten en het tegengaan van uitbuiting.

Geinteresseerd in meer verhalen van slachtoffers van arbeidsuitbuiting? FairWork heeft de podcast serie “uitgewrongen” gemaakt waarin drie slachtoffers uitgebreid hun verhaal doen.