Nieuws

AD: Schimmige constructies uitzendbureaus: ‘Waar blijft dan de rest van het geld?’

twee bedden in kleine ruimte

“Hoe kom je als Roemeen aan je uitkering in Litouwen, als je nog nooit in dat land bent geweest?” aldus Monique Kremer van de Adviesraad Migratie (Dutch Advisory Council on Migration) in het Algemeen Dagblad.

De raad ziet dat een groeiend aantal arbeidsmigranten via een omweg in Nederland aan de slag gaat, zij worden via uitzendbureaus in bijvoorbeeld Polen en Litouwen in Nederland gedetacheerd. Het gaat inmiddels om zo’n 90.000 arbeidsmigranten, waarvan zo’n 22.500 van buiten de EU, schrijft het Algemeen Dagblad. Lees hier het volledige artikel.

Meer lezen:

ANP beeld bij artikel over arbeidsmigratnen

NOS Journaal uitzending maart 2024

Bekijk en lees het NOS artikel over arbeidsmigranten die via bedrijven in andere EU-landen en hoe dit leidt tot uitbuiting.

vrouw staat met rug naar camera

Wetsartikel voor slachtoffers

FairWork pleit voor een rechtsartikel dat recht doet aan slachtoffers, lees het volledige voorstel.