Nieuws

Uitbuiting in de vleessector: ‘Erger dan erg’.

mannen snijden vlees in fabriek

FairWork ziet dat er nog veel werk aan de winkel is om melddrempels te verlagen

Op het gebied van lobby en media stonden de afgelopen maanden bij FairWork in het teken van de vleessector. Een belangrijk rapport van Somo bevestigt wat FairWork in de praktijk ziet: malafide uitzendbureaus maken zich te vaak schuldig aan uitbuiting van de arbeidsmigranten die zij bemiddelen naar de slachthuizen en vleesverwerkingsbedrijven. Er volgden een petitie, Kamervragen en demissionair Minister van Gennip erkende in haar reactie: “Deze situatie is erger dan erg. Ik wil de komende weken met de vleessector aan tafel en van de werkgevers weten hoe ze de arbeidsomstandigheden significant gaan verbeteren”

linkedin Post FairWork

Resultaat

Een meldpunt voor misstanden met arbeidsmigranten in de vleessector. Een stap in de erkenning van de problemen, maar FairWork heeft ook zorgen. Gaan mensen in een kwetsbare positie en in de greep van een werkgever daadwerkelijk aan de bel trekken? En dan nog wel bij een meldpunt verbonden aan de machtige werkgevers zelf? We maakten onze zorgen kenbaar.

Lees meer

bouwvakker bouwt aan muur

Lees hier meer over waarom slachtoffers van ernstige misstanden in de praktijk vaak toch niet melden.